Ulomak iz pisma koje je “Matica hrvatskog planinarskog društva” poslala “Planinarskom društvu Svilaja” 8.7.1924., povodom registracije “PD Svilaja” 25.5.1924. kao prve HPD-ove podružnice u Dalmaciji:

” Osnutak podružnice u Sinju saopćen je na red. glavnoj god. skupštini središnjice Hrv. plan. društva, što je primljeno sa iskrenim oduševljenjem. Kao prva naša podružnica u Dalmaciji bili ste predmet burnih aklamacija. Izraz radosti i ushićenja bio je na licima svih prisutnih očit.
Mi se nadamo, da primjer sinjana ne će ostati u Dalmaciji osamljen već želimo da Vašim blagotvornim radom i djelovanjem stvorite mogućnost osnutka novih podružnica diljem hrvatske Dalmacije.
Matica Hrvatskog planinarskog društva će Vas rado i objeručke u Vašem teškom radu i nastojanju oko promicanja i procvata planinarst. u Dalmaciji – prema svim svojim silama – podupirati.
Naglašujemo , da je poželjno, da djelujete u krugu svojih znanaca, da dodje što prije do osnutka Hrv. plan. društva podružnice u Kninu. Osnutak podružnice u Kninu imade kao veza obzirom na Dinarske planine osobitu važnost. Stoga Vas molimo, da usredotočite sve Vaše sile u tome pravcu.”

Originalni tekst

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)