U subotu smo bilo na našem drugom izletu. Planirali smo ići u nedjelju, no zbog predviđanja nepovoljnih vremenskih uvjeta odlučili smo ići dan ranije. 

Okupili smo se ispred HGSS-a u 8:30 h, rasporedili po automobilima te krenuli prema zaseoku Aničić-Čolo. U zaseoku su nas dočekali Leteći medvjedići sa svojim nastavnicima i zajedno smo krenuli put Visoke. 

Vremenski uvjeti bili su idealni, sunce i vedro nebo – nije moglo bolje. 

Putem smo komentirali koji nam se izlet čini lakši/teži te nam je postalo jasno zbog čega je Visoka dobila ime. Imali smo nekoliko kratkih predaha, dovoljno dugih da se napijemo vode i udahnemo malo dublje, a opet dovoljno kratkih da nam se tijelo ne rashladi. 

Neki su napravili još koji predah, ali to je samo zato što vole fotografirati hehe.  

Pauzu za marendin imali smo negdje po sredini puta do Visoke. Tu smo preuzeli ulogu navijača bodreći pljeskom trkače koji su nam bili dodatna motivacija na našem usponu. 

Na vrh Visoke popeli smo se oko 11:00 h, dočekao nas je prekrasna pogled na grad i himna Lijepa naša koju su otpjevali vjernici na kraju svoga hodočašća. Nakon obavljenog fotografiranja krenuli smo do livade na kojoj smo imali pauzu za ručak. Učenici (Leteći medvjedići) su nakon ručka igrali igre, a mi – svilajini školarci imali smo drugu lekciju. Učitelj Željko učio nas je vezivanje čvorova. Vježbali smo i pomagali jedni drugima. 

Nakon pauze i podučavanja svilajini školarci krenuli su prema Visočnici. Putem smo izmijenili dosadašnja iskustva, divili se ljepotama prirode, nasmijali se i od našeg najstarijeg člana Borisa naučili osnovno o gljivama.  Na vrhu Visočnice neki od nas pronašli su svoj prvi azimut. 

Silazak prema Sutini nije bio jednostavan, shvatili smo da spust premda je brži nije lakši. Pojedince je čak pogled na asfalt oborio s nogu hehe. Ipak, svi smo stigli veseli, živi i zdravi. 

Naš izlet završili smo oko 16:30 h, vozači su kombijem stigli do automobila i vratili se po ostatak ekipe. 

Hodanje, druženje i ljepote prirode ostavili su nas utisak kojeg ne možemo prebaciti u riječi, stoga je jasno da jedva čekamo naše druženje u četvrtak i sljedeći izlet. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)